top of page
IMG-9767.JPG

ILMESTYY MAALISKUUSSA 2024

VIIMEISEN MUNASOLUN MAAILMANVALLOITUS - Silmiä avaava tarina lapsettomuudesta

”Korventava kipu iski mitään varoittamatta mieleni sopukoihin. Valtava kaiken karrelle polttava kaipuu. Tuntui kuin sisäelimiäni tökittäisiin hiilihangolla ja suoli survottaisiin makkarantekokoneeseen. Oman lapsen kaipuu. Pelko siitä, että toive jää toteutumatta ja jäytää minua ikuisesti. Tulisiko minusta nainen, jonka sisällä on suuri aukko tuulen kuljettavaksi. Tutisevat reunukset, jotka hädin tuskin pysyvät kasassa. Onttoa tilaa täynnä kumisevaa kaipuuta.”

 

Ajankohtainen ja kaunistelematon vertaistukikertomus lapsettomuudesta.

Viimeisen munasolun maailmanvalloitus on todellisuuteen pohjautuva ja riipivän paljas kertomus eksymisestä lapsettomuushoitojen maailmaan. Kirja kertoo vihonviimeisen munasolun tarinan ja koukuttaa karulla brutaaliudellaan ja mustalla huumorillaan.

 

Teos perustuu Rasaliina Jänön lapsettomuusblogiin, jota hän kirjoitti hoitojen aikana. Kertomusta sävyttävät tuskaisen ristiriitaiset tunteet sekä fyysinen ja henkinen kipu. Teos nivoutuu myös nyky- hetkeen ja kertoo hoitojen tuloksesta.

 

VIISAS ELÄMÄ – KEVÄT 2024

Viimeisen munasolun maailmanvalloitus

Silmiä avaava tarina lapsettomuudesta

IMG-4014.jpg

TAIKAKELLO Viereismaailmojen seikkailut I

Neljäsluokkalainen Valpuri kohtaa kirpputorilla salaperäisen mummon. Mummon vanhan taskukellon taika tempaa Valpurin ja Reetta-äidin suoraan kotisohvalta viereismaailmaan, kissojen Naumaahan etsimään kuningattaren varastettua valtikkaa.

Ilkikissat piinaavat Naumaan asukkaita julmilla kepposillaan, eivätkä ne ilahdu ihmismaailmasta saapuneista vastustajista. Valpuri joutuu arvoitusten ympäröimäksi, joiden ratkaisemisessa matematiikan taidoista olisi apua. Mutta juuri laskemisessa hänellä on koulussa hieman hankaluuksia…

Äiti ja Valpuri muuttuvat Naumaassa itsekin kissoiksi ja huomaavat olevansa valtavan vaaleanpunahehkuisen kuvun alla. Joka pienenee pienenemistään! Onnistuuko Valpuri kääntämään oppimisvaikeudet voitoksi taistelussa Ilkikissoja vastaan? Pääsevätkö Valpuri ja äiti koskaan pysyvästi takaisin omaan maailmaansa?

ISBN: 978-952-341-748-9Julkaisuaika: 15.10.2022Kansi: Tanja MitchellIkäsuositus: 8-11Kirjastoluokka:L 84.2 / Sivut:150 s. / Mitat:15,5 × 21,5 cm / Sidos:sid.

A1346325-A13D-412D-B0F4-76FFA99CB592.JPG

HEHKUMAA  Viereismaailmojen seikkailut II

Reetta tarvitsee lepoa Naumaan seikkailujen jälkeen ja päättää viedä Valpurin mökkilomalle. Mukaan tulee Valpurin kaksi kaveria – ja yksi lemmikkikani. Tyttöjen ja äidin näkemykset hemmottelulomasta eivät aivan kohtaa…

Valpurin nukahdettua auton tasaiseen hyrinään hänen luokseen saapuu vieras tyttö. Viereismaailma Hehkumaasta tuleva Tähtivalo kaipaa kipeästi apua. Hehkumaan kansa on hädässä, sillä heidän energiaolentojensa hehkunmunat on varastettu.

Mitkä ihmeen hehkunmunat, saatat tässä vaiheessa kysyä. Tähtivalon sanoin: ”Hehku on energiaa. Se on kuin voileipä ja kuppi teetä – tai patteri tai päivän vitamiini. Hehkut pitävät meidät hengissä.”

Mutta onko jo myöhäistä? Ja pysyvätkö nuoret hengissä ilman puhelimiaan, kun sähkö uupuu mökistä kokonaan? Miten lattialuukun alta löytyvät vanhat koulukuvat liittyvät kaikkeen?

Lastenfantasiaromaani Hehkumaa paneutuu koulukiusaamiseen ja sen niin kiusatulle kuin kiusaajalle aiheuttamiin haavoihin. Pienestä kiusasta kasvaa suuri, kaiken alleen jättävä vyöry. Pystyykö pahan päihittämään ja muuttamaan hyväksi?

Rasaliina Jänö on Järvenpäässä asuva kirjailija ja kuvataiteilija. Hän on julkaissut aiemmin lasten kuvakirjoja sekä alakouluikäisille suunnatun fantasiatarinan Taikakello, joka aloitti Viereismaailmojen seikkailujen sarjan.

ISBN: 978-952-341-901-8Julkaisuaika: 10/2023Kansi: Tanja MitchellIkäsuositus: 8-11Kirjastoluokka:L 84.2 / Sivut:n. 160 s. / Mitat:15,5 × 21,5 cm / Sidos:sid.

LULU JA PIKO -YÖN ÄÄNET
lulu-ja-piko-yon-aanet-630x638.jpg

”Piko! Montako kertaa minun pitää sanoa, että hammastahnaa EI syödä!” Hampaat on harjattu ja Lulu ja Piko ovat käymässä nukkumaan, kun huoneen nurkassa olevasta arkusta kuuluu rasahdus.

Arkusta ilmestyy kuluneeksi hiutunut, halitun näköinen nalle. Sehän täytyy palauttaa omistajalleen! Taikavillasukka kuljettaakin Lulun ja Pikon juuri oikean ruskeahiuksisen pojan luo.

Sami valvoo sängyssään unettomana. Nalle ilahduttaa, mutta kodin oudot äänet pelottavat häntä edelleen. Onneksi Lulun laukussa sattuu olemaan kirja, josta löytyy tarkkaa tietoa erilaisista yön äänistä…

Luovan siskostiimin yhteinen kuvakirja viehättää mielikuvituksellisuudellaan ja rauhoittaa pienet unille iltasatuna.

Rasaliina Jänö on järvenpääläinen tarinankertoja ja kuvataiteilija. Teoksen kuvittaja Anu Pensola on Italiassa asuva kuvataiteilija ja tarinoitsija. Molemmat saavat paljon inspiraatiota luonnosta, eläimistä, lapsista, unista ja väreistä. 

ISBN: 978-952-341-605-5Julkaisuaika: 08/2021Kirjastoluokka:L 85.22 / Sivut:36 s. / Sidos:sid.

9789523416055-956x1024.jpg

LULU JA PIKO- MERENNEITOPULVERI

Lulu ja Piko ovat juuri nauttimassa itse tekemäänsä ruusunnupputeetä, kun Piko tuntee tutun kutituksen sisällään. Sehän tarkoittaa, että taika-arkussa on kaksikolle uusi tehtävä. 

Minne villasukkakyyti kieppuvassa ilmavirrassa heidät nyt kuljettaa? Tapahtumien keskelle kylpyhuoneeseen! Vesi lorisee ammeeseen kutsuvasti, mutta Sofia kääriytyy pyyhkeiden taakse piiloon. Tiukasti.  

Onneksi Piko on harvinaisen kekseliäs ja rohkea lintu, ja Lulun laukusta löytyy tykötarpeet kiperimpiinkin tilanteisiin. Käsillä on kylpypulma, johon tarvitaan reilu ripaus tehokasta taikaa…  

Lulu ja Piko – Merenneitopulveri on toinen kuvakirja huippuhurmaavassa kuvakirjasarjassa. 

Rasaliina Jänö ja Anu Pensola eli Ihmesiskot ovat siskokset, jotka työskentelevät yhdessä luoden lastenkirjoja ja kuvataidetta. Heitä inspiroi luonto, leikki ja mielikuvitus.  

ISBN: 978-952-341-680-2Julkaisuaika: 15.4.2021Ikäsuositus: 3-6Kirjastoluokka:L 85.22 / Sivut:36 s. / Sidos:sid.

lataa.jpg

JÄNIKSEN VIISAUKSIEN KIRJA

Jäniksen Viisauksien Kirja on Rasaliina Jänön esikoisteos. Kirja kätkee sisäänsä 21 aukeamaa upean värikkäitä ja koskettavia digimaalauksia höystettynä Jäniksen viisauksilla. Tai ainakin Jäniksen mielestä ne ovat suuria viisauksia jotka kannattaa kertoa teille kaikille. Ehkäpä ne mullistavat sinunkin ajattelutapaasi?

bottom of page